Dňa 8.9.2009  sa pre ročníky 1.- 4. uskutočnili didaktické hry, ktoré boli plné súťaží, hier a radosti z pohybu.

 

 

 

25. 9.2009  žiaci projektu APROGEN ( 1. – 4. roč. ) boli na Bojnickom zámku zasvätení do pravidiel rytierskeho života. Počas prehliadky plnili žiaci úlohy, v ktorých mali možnosť vyskúšať si svoje zručnosti v boji s mečom, kopijou, v jazde na „koni“ a dozvedeli sa o rytierskej cti. Na záver, keďže splnili všetky úlohy, boli pasovaní do stavu rytierskeho.

 

 

30. 9 2009 prváci APROGEN boli na svojej prvej paleontologickej výprave v Bojniciach. Pani Keratová z Hornonitrianskeho múzea žiakom porozprávala o vzniku kúpeľov a o tom, že na mieste, kde sú dnes kúpele sa našlo niekoľko kostí mastodontov a mamutov, a tiež množstvo skamenelín morských živočíchov – numulitov. Tie je možné nájsť v Bojniciach aj teraz.

 

 

Prváci projektu APROGEN sa učia o vzniku života na Zemi v rámci učiva predmetu Obohatenie. Preto sme sa pokúsili vychovať v akváriu trilobity. Do akvária sme dali piesok, destilovanú vodu, živiny a vajíčka. Po týždni sa objavili v akváriu dva drobné plávajúce živočíchy. Kŕmili sme ich drobnou guličkovou potravou. Žili však len 2 týždne.

 

 

1. 10. 2009 žiaci projektu APROGEN 1. – 4. ročník cestovali na exkurziu do Bratislavy. Navštívili Slovenskú televíziu, aby sa v rámci mediálnej výchovy zoznámili s fungovaním televízie, s prácou redaktorov, moderátorov, maskérov, kulisárov  a s televíznou technikou.

 

 

1.10.2009 V Bratislave sa tí mladší „APROGEŇÁCI“ tešili hlavne na prehliadku ZOO, kde mohli vidieť zvieratá, ktoré v našej ZOO nie sú a hlavne sa tešili na expozíciu dinosaurov v Dino parku.